Děje se

MICRONET ; inzerce nase.broumovsko.cz
Broumovské diskuzní fórum

icon | 15.11.17 10:33:51  |  (2.156.98) | Starosta   Vysvětlení
Dobrý den,
pokusím se to vysvětlit. To, jak se bude organizovat svoz odpadů v celém městě se rozhodne až po vyhodnocení připomínek a ke změně dojde od 1. dubna příštího roku. K nějaké změně dojde tak jako tak. Uvažujme tedy, že v oblasti pilotního projektu se něco nastavilo, teď od 1. prosince to bude zase "postaru" a od dubna zase nějak jinak. To by byl Kocourkov. Věřím, že jsme si na to zvykli a že do dubna nevznikne žádná zásadní komplikace, když se to dalo zvládnout doteď. V dotazníku, který je určen právě do těchto ulic, může každý uvést své výhrady a připomínky.
A k poplatkům. Platíme si "za službu", to znamená za to, že budeme mít odvezeny odpadky. Nikde není dána četnost svozu. Je to dle potřeby. A neplatiči, věčné téma. Cena se stanovuje tak, že se vezmou všechny náklady a podělí se počtem obyvatel. Na kalkulaci se tedy nijak neprojeví, jestli někdo je neplatič. Cena za svoz odpadů bude stejná, ať platí všichni nebo nikdo. Ale to, že někdo neplatí, se samozřejmě objeví jako pohledávka v rozpočtu města, takže ano, doplácíme na to všichni. Dovolím si ale tvrdit, že platební morálka je velmi dobrá a platí i ti, o kterých mnozí pochybují.
A závěrem: Není vůbec problém svážet odpady každý týden, ale zamysleme se nad ekonomikou takového svozu. Pokud to chceme, musíme si připlatit.

Předchozí příspěvek   |  Další příspěvek
Provozovatel stránek neodpovídá za obsah uveřejněných příspěvků. Za uveřejnované příspěvky zodpovídají jejich autoři.
Uveřejněním příspěvku do diskuse vyjadřuje autor souhlas s pravidly fóra.
Pravidla fóra