Děje se

MICRONET ; inzerce nase.broumovsko.cz
Broumovské diskuzní fórum

icon | 31.07.18 10:42:58  |  (2.10.195) | Petr David   pro starostu
Vysokovská spojka a obchvat Náchoda jsou z mnoha pohledů dvě naprosto rozdílné věci. V oblasti financí JEDNA STAVBA NAPROSTO NEVYLUČUJE DRUHOU, investor je pokaždé jiný, určení rovněž. Netuším, kde jste získal informace, které zde uvádíte, ale vím, že se nezakládají na pravdě. Obchvat rozhodně nevyjde na polovinu a samotná spojka zkrátí jízdní dobu o 20 minut, což je docela významné číslo. Z Broumova do Hradce by se s ostatními opatřeními dalo jezdit za 70 minut (z Náchoda 30), což představuje desítky procent, z Náchoda dokonce polovinu ušetřeného času. Odpadlo by stresující, mnohdy nespolehlivé přestupování ve Starkoči a při použití odpovídajících vozidel by zákonitě došlo k nárůstu cestujících, jako je to jinde v republice a v jiných zemích. Tím by se odlehčilo silnici a hlavně lidem v Pěkově, Polici, Hronově, Poříčí…., protože z Broumova do Náhoda projede auto zhruba z jedné třetiny někomu pod oknem a obchvaty všude neuděláte.
Obchvat Náchoda je řešení následku, nikoli příčiny. Příčinou, proč tak trpí lidi na Pražské a proč bývá průjezd Náchodem komplikovaný, je kamionový tranzit, který se má v první řadě převádět na koleje a následně využít D11, na jejíž dostavbu by se měly okamžitě soustředit všechny odpovídající prostředky, protože naráz rozšťourat dvě stavby podle mého názoru věc zpomalí. Nákladný obchvat financovaný z veřejných peněz, není v podstatě nic jiného, než vybudování dalších kilometrů komunikace, která bude sloužit komerčním účelům. Žasnu, že to vůbec lze, nemohu pochopit, že se nebude hradit z kapes dopravců, že účet opět dostane daňový poplatník. Navíc určitá část (vím, že menší) část obyvatel na jiném místě bude trpět a krajina dostane zářez. Domnívám se, že řešit se má systémově, nikoli populisticky! Ne vše, co se na první pohled zdá jednoduché, je opravdu správné.
Broumovsko má podle mého názoru naprosto nedostatečnou dopravní obslužnost a tak si myslím, že potřebuje kvalitní infrastrukturu, tedy koleje i silnice. Silnice se v podstatě dokola opravují a na objízdných trasách zase rozbíjí, pak se to vymění a pak zase... Znevýhodněný výběžek si zaslouží kompenzaci a já se podivuji, že Vy nebojujete za komplexní řešení. Dovedu se sice vžít do toho, že používáte auto, ale věc Vysokovské spojky by významnému představiteli Broumovska uniknout neměla. Spojka je v ÚP a je na spadnutí studie proveditelnosti.
Domnívám se, že zrovna u nás ve výběžku už máme dva příklady, kdy se nám nevyužití kolejí docela vymstilo. Otovice a Adršpach.
Omlouvám se za dlouhý příspěvek, ale jinak to v souvislostech popsat neumím.

Předchozí příspěvek   |  Další příspěvek
Provozovatel stránek neodpovídá za obsah uveřejněných příspěvků. Za uveřejnované příspěvky zodpovídají jejich autoři.
Uveřejněním příspěvku do diskuse vyjadřuje autor souhlas s pravidly fóra.
Pravidla fóra