Děje se

MICRONET ; inzerce nase.broumovsko.cz
Broumovské diskuzní fórum

icon | 31.08.18 09:04:39  |  (0.90.65) | Občan   RE:
Ano nejaktuálnější věcí pro region je jeho ekonomická situace, resp. jeho postupné zaostávání za ostatními regiony v ČR. Z toho plyne pokračující trend vylidňování a snižování konkurenceschopnosti spojení s nedostatkem kvalifikované pracovní síly, která by za zdejší mzdy nechtěla pracovat ani ve zlém snu.

Ohledně VEBY si nemyslím, že je vše v pořádku a věřím, že i vy se o situaci tohoto zaměstnavatele zajímáte. Správně jste řekl, že v případě pádu VEBY by bylo dobré podpořit podnikání pro rodiny, které by tento pád zasáhl, ale zajímá mě, jakým způsobem by mohl starosta podpořit práci ve městě a zlepšit podmínky pro podnikání?

V ideálním případě by si Broumovsko zasloužilo, aby do regionu vstoupil investor, který by zde zaměstnal alespoň 1000 lidí, uznávám, že z kraje by byla potíž sehnat kvalifikované zaměstnance, ale tento krok se jednou podstoupit musí.
Uznávám, že by to musela být něco jako montovna, protože vzhledem k již zmiňované kvalifikaci obyvatel, nikdo zde nikdo vývojové centrum asi neotevřel. Ale vše by se časem zlepšovalo a region by se ruku v ruce s krásnou přírodou zatraktivnil.

A pokud by se zdejší zavedené firmy obávali konkurence s příchodem velkého investora s tím, že by jim přetáhl zaměstnance tak musím říci, že to je asi to poslední co mě zajímá.

Věřte, že časem by odsud odešla i jistá menšina, protože by jí zde pšenka nekvetla a šli by za “lepším“

Předchozí příspěvek   |  Další příspěvek
Provozovatel stránek neodpovídá za obsah uveřejněných příspěvků. Za uveřejnované příspěvky zodpovídají jejich autoři.
Uveřejněním příspěvku do diskuse vyjadřuje autor souhlas s pravidly fóra.
Pravidla fóra